Περιοδικό «Άπειρος»
Ιδρυτική πράξη της ΑΜΚΕ «Άπειρος» ήταν η έκδοση του ομώνυμου περιοδικού. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1998, μόλις λίγες ημέρες μετά την ίδρυση της ομώνυμης αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας. Υπότιτλος της ιδιόχειρης γραφής του τίτλου στο εξώφυλλο του περιοδικού, το motto “Θεσπρωτικό έντυπο για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον» που απηχούσε το ιδιαίτερο στίγμα της έκδοσης.
Το πρώτο τεύχος του περιοδικού, με εκτεταμένο αφιέρωμα στο Πολυφωνικό Τραγούδι, εκδόθηκε σε ένα τιράζ 700 τευχών που γρήγορα εξαντλήθηκαν! Λόγω της μεγάλης ζήτησης, λίγους μήνες μετά το τεύχος επανεκδόθηκε σε 1000 αντίτυπα. Τα δύο επόμενα τεύχη του περιοδικού περιείχαν αφιερώματα, αντίστοιχα, στους αρχαιολογικούς οικισμούς της Θεσπρωτίας και το Πολυφωνικό Τραγούδι και εκδόθηκαν σε τιράζ 1000 αντιτύπων το καθένα.
Η οργανωτική εξάπλωση του Πολυφωνικού Καραβανιού, η ανάπτυξη των εργαστηρίων πολυφωνίας, η δημιουργία και ο διαρκής εμπλουτισμός του Αρχείου Πολυφωνικού Τραγουδιού, η προτεραιότητα που δόθηκε στις δισκογραφικές εκδόσεις, αρχικά, και τις οπτικοακουστικές παραγωγές, αργότερα, δεν επέτρεψαν την έκδοση του περιοδικού τα επόμενα χρόνια. Ο εθελοντικός χαρακτήρας της δράσης, η έλλειψη στήριξης, για πάρα πολλά χρόνια, διαμόρφωσαν ένα οικονομικό πλαίσιο αποτρεπτικό για την συνέχιση της έκδοσης.
Το 2020 η «Άπειρος» επανεκδίδεται, με ένα τεύχος αφιερωμένο στα 20 χρόνια του Πολυφωνικού Καραβανιού, με την προσδοκία να καταστεί εφικτή στο εξής η ετήσια, περιοδική έκδοσή του. Τα παλαιότερα τεύχη του περιοδικού εξακολουθούν να διατίθενται στις εκδηλώσεις του Πολυφωνικού Καραβανιού και η ζήτησή τους, τόσα χρόνια μετά, δικαιώνει την έκδοσή τους και υπογραμμίζει την ανάγκη τακτικής επανέκδοσης της «Απείρου»
Συνεργάτες του πειροδικού “Άπειρος”
Στην συντακτική ομάδα της «Απείρου» έχουν, κατά καιρούς, συμμετάσχει οι:
Αρβανίτης Νίκος, Διαμάντης Γιώργος, Έξαρχος Αντώνης, Λαγού Ευγενία, Λαμπρίδης Αλέξανδρος, Ντακοβάνου Ξανθούλα, Πασιάκος Μιχάλης, Πιττακίδης Ζαννής, Σβανά Ειρήνη, Τάσης Φάνης, Τσουκαλά Μαρία, Φώτσης Θωμάς.
Η διεύθυνση του περιοδικού ανήκει στους Έξαρχο Αντώνη και Λαμπρίδη Αλέξανδρο.
Στους συνεργάτες του περιοδικού συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, και οι ακόλουθοι:
Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Λάμπρος Λιάβας, Βασίλης Νιτσιάκος, Αθηνά Κατσανεβάκη, Ειρήνη Στάθη
Οι μουσικολόγοι Κώστας Λώλης, Ειρήνη Κολιούση, Κωνσταντίνος Μάντζιος, Γεωργία Τέντα
Οι ποιητές Μιχάλης Γκανάς, Γιάννης Ζαρκάδης, Κωνσταντία Γέροντα, Ευγενία Λαγού, Σπύρος Βλέτσας, Θεοφάνης Τάσης
Οι συγγραφείς Σωτήρης Δημητρίου, Αλέξης Γκλαβάς, Αντώνης Έξαρχος
Οι ερευνητές Μιχάλης Πασιάκος, Θεόφιλος Λαμπρίδης, Θωμάς Φώτσης, Νίκος Λύτης, Ευάγγελος Μπακαγιάννης, Γρηγόρης Μαρτίνης, Σταύρος Ράπτης, Κώστας Μάνης
Οι αρχαιολόγοι Γιώργος Ρήγινος, Νίκη Βασιλικού, Ειρήνη Σβανά, Γιώργος Μακρής
Άλλοι αρθρογράφοι – συνεργάτες Νίκος Αρβανίτης, Παύλος Αλεξίου, Άγης Μαραγκουδάκης, Μαρία Τσουκαλά, Ξανθούλα Ντακοβάνου, Ζαννής Πιττακίδης
Την γραφιστική επιμέλεια είχε η Νατάσα Κανελακοπούλου, την διόρθωση κειμένων η Κωνσταντία Γέροντα, την γραμματεία η Μαρία Λαμπρίδου και η Μαρία Τσουκαλά.