“ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΑ ΞΕΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ”

ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΑ ΞΕΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!
12, 13, 14 ΜΑΗ – ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ!
Η “καρδιά” της πόλης, από αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΗ ως και την ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΗ, αντηχεί πολυφωνικά τραγούδια! Από εκείνα που, όπως γράφει ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς, “ή τ΄ ακούς κι ανατριχιάζεις ή δεν μπορείς να τ΄ αντέξεις”. Από εκείνα που, όπως λέει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, “ταξιδεύουν τις λέξεις σαν άγρια άλογα στον αέρα”.
Τρία απογεύματα γεμάτα πολυφωνία, με μερικούς από τους καλύτερους εκπροσώπους του είδους. Με κάλεσμα του παγκoσμίως αναγνωρισμένου Πολυφωνικού Καραβανιού, το This is Athens – City Festival 2024 πλημμυρίζει πολύφωνες φωνές!
Μια γενναιόδωρη κι υποσχετική αίσθηση της “άνοιξης της πολυφωνίας”, τις μέρες που, κάθε χρόνο, γιορτάζεται η Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Κάθε μέρα, από τις 19:00 ως τις 8μιση, ως τη δύση του ήλιου
Στο τριήμερο συμμετέχουν δεκατέσσερα πολυφωνικά σχήματα:
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΗ, από τις 7 ως τις 8μιση, στο άνδηρο του Πικιώνη στο λόφο των Μουσών
“Δελβινιώτικα”, Λαογραφικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών “Χάονες” και φωνητικό σύνολο “Ιώ” (πολυφωνίες από Βώλακα, Κέρκυρα, ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία).
Τρία πολυφωνικά σχήματα αποδήμων από την “απέκει” Ήπειρο και το Πωγώνι και ένα γυναικείο σύνολο που ερμηνεύει άλλες ελλαδικές κι ελληνόφωνες πολυφωνίες. Στο λόφο των Μουσών, αντίκρυ στην Ακρόπολη, με φυσική ακουστική!
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΗ, από τις 7 ως τις 8μιση, στα σκαλιά της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας στην Αιόλου
Δίβρη, Κοσοβίτσα, Μουργκάνα, Εργαστήρι Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, “Πολύφωνο” (Εργαστήρι ΚΕΜΦΑ), “Πολυφωνικό Καφενείο”.
Έξι σχήματα από διαφορετικές γενιές και προσεγγίσεις του πολυφωνικού τραγουδιού, σε μια υποσχετική συνάντηση που αναδεικνύει τον πλούτο και την ποικιλία της κοινότητας πολυφωνίας στις πόλεις σήμερα.
ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΗ, από τις 7 ως τις 8μιση, στον πεζόδρομο της Αδριανού στην αυλή του Αγίου Φιλίππου Βλασσαρούς
Χλωμό Άνω Πωγωνίου, “Lot Kurbeti” (αλβανική πολυφωνία) και πολυφωνικό σύνολο “Χαονία”.
Τρία από τα γνωστότερα και πλέον διαχρονικά πολυφωνικά σχήματα, με περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια διαδρομής το καθένα, πρωτεργάτες στο Πολυφωνικό Καραβάνι, με σημαντικές διεθνείς διαδρομές και επιβραβεύσεις, σε μια υποσχετική σύναξη. Μαζί και οι “Ιώ” σε διφωνίες του Βώλακα και της ελληνόφωνης Κάτω Ιταλίας, ανήμερα στην “Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού” που γιορτάζεται κάθε 14 Μαίου.
Μια ανοιξιάτικη γιορτή πολυφωνίας στήνεται το απόγευμα στην πόλη, εκτροχιάζοντας τις προσωπικές διαδρομές, στήνοντας απρόσμενα μουσικά οδοφράγματα, ζωντανεύοντας τα σταυροδρόμια σε ξέφωτα πολυφωνίας μέσα στην πόλη, παρακινώντας σε συνάντηση, σμίξιμο μέσα από τη διαφορετικότητα, όπως η ίδια η πολυφωνία.
– Το τριήμερο διοργανώνεται, στο πλαίσιο του ATHENS CITY FESTIVAL του Δήμου Αθηναίων. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο. Ευχαριστούμε το Δήμο και το Φεστιβάλ για την πρόσκληση! Φέτος, ο γιορτασμός της ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ στην Αθήνα ξεκινά νωρίτερα, διαρκεί τρεις ολόκληρες μέρες και εξαπλώνεται στην καρδιά της πόλης! Καλή αντάμωση!
https://cityfestival.thisisathens.org/karavani-12-el/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR29Cice9DMKX7ex-9F_Vzn82Ziv9_fP0sizaf6PHh4qDk50HBo2k01owd0_aem_AcqEC3LxEbdQO3rlD3JokmuKE2K1b7VJzWwg1XzYzpuj31uKEB47blQe0uwRFpF2i0q7irdwU3JM5L7hvGyH5JF9